Wandelclub “Rond het Schild”

 

Hallo wandelaars en belangstellenden.

We hebben meerdere keren gewandeld, bijna altijd was het vertrekpunt bij Peter en Leni. Als we op een ander punt vertrekken kun je dat op de website: steendam.info vinden. Ook vind je daar de vertrektijden.

De groep varieert tussen de 4 en 10 personen. Er mogen best meer mensen mee, de praktijk laat zien dat je in kleine clubjes loopt, de paden zijn smal en ieders tempo is weer anders.

Na de wandeling hebben zitten we met degenen die daar zin en tijd voor hebben  nog even na met koffie, thee of een drankje. Het waren mooie wandelingen, soms over effen terrein zoals de wegen langs het Schildmeer en soms over wat paden met kuilen zoals het Kabouterpad of de dijk langs de noordkant van het Afwateringskanaal. Ik probeer rond de 6 km te lopen; 1 tot 1,5 uur.

Allemaal goed te doen. Het is genieten van de vogels, die op alle plekken bezig zijn met nestelen of het bezingen van hun territorium en genieten van de uitbottende bomen en bloeiende bermen. Elke keer sta ik ook weer versteld van de verschillende vergezichten rond het Schildmeer, vooral met de ondergaande zon prijs ik me rijk hier te wonen en te kunnen wandelen.

Phyl (opgeven: phoogeveen@gmail.com)